Mega Afacere cu câini fără stăpân, la Craiova

Mega Afacere cu câini fără stăpân, la Craiova

Că autorităţile locale, sprijinite politic şi judiciar, încalcă legile ţării şi mai şi plătesc bani publici pentru asta este un fapt recunoscut.

Starea de fapt

Craiova, municipiul care l-a dat, printre alţii, pe Zgonea care a pledat mizerabil în favoarea uciderii câinilor fără stăpân şi şi-a primit pedeapsa ulterior, municipiul care a dat-o pe Olguţa Vasilescu ca primar după ce a promis iubitorilor de animale că este împotriva uciderii câinilor, nu scapă de analiza şi acţiunile noastre privind gestionarea câinilor fără stăpân la nivelul autorităţilor publice.

Am arătat în nenumărate rânduri că gestionarea câinilor la Craiova se desfăşoară ilegal şi am sesizat instituţiile competente poliţie, parchet, DSVSA şi ANSVSA cu privire la acest aspect acestea nefiind interesate de „subiect”. Se pot fura banii publici cu încălcarea dispoziţiilor legale şi sub protecţia reprezentanţilor statului dacă aceasta este făcută de oameni politici  sau subordonaţi ai acestora.

Gestionarea câinilor fără stăpân este derulată la nivelul Direcţiei Servicii Publice – ilegal şi cu consum nejustificat de fonduri publice locale. Anterior această activitate a fost desfăşurată, tot ilegal dar cu sprijinul DSVSA si al autorităţilor locale, de către SC Salubritate Craiova SRL care a ucis sute de câini ilegal.

http://www.gds.ro/Local/2014-02-06/A+inceput+macelul+la+adapostul+de+la+Breasta/

Dovada ilegalităţii sunt cele două răspunsuri primite de FPAM (vezi răspuns) şi asociaţia Viaţa animalelor Craiova (vezi răspuns) din care rezultă foarte clar faptul că, până în acest moment, activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân s-a desfăşurat şi se desfăşoară ilegal (legală poate fi considerată de către cei care promovează crima împotriva câinilor pe propriile site-uri).

În tot acest timp activitatea a fost prohibită însăşi prevederilor OUG155/2001 (r) fiind alocate şi cheltuite ilegal sume mari de bani publici, inclusiv ai iubitorilor de animale care au susţinut-o pe Olguţa Vasilescu în fruntea urbei.

Deschis cu fast, dar uitând că nu există serviciu de gestionare legal înfiinţat la nivelul consiliului local Craiova, adăpostul de câini şi-a demonstrat „utilitatea”.

La inaugurare…

adapost-breasta

După inaugurare…

adapost-canin-sange

Din datele primite de la DSVSA Craiova pentru perioada 01.01.2014 – 01.08.2016 Direcţia Servicii Publice a capturat  şi eutanasiat după cum urmează:

  • 2014 – capturaţi 2739 – eutanasiaţi  2023 – morţi în adăpost 39
  • 2015 – capturaţi 2094 – eutanasiaţi 453    – morţi în adăpost 76
  • 2016 – capturaţi 1093 – eutanasiaţi 118    – morţi în adăpost 22

Cineva ar spune. „Cu ce este vinovată Olguţa Vasilescu?”.

Păi, conform legii, primarul este conducătorul serviciilor publice şi ar fi trebuit să cunoască toate aceste ilegalităţişi să facă toate demersurile legale pentru stoparea acestora.

Starea de drept

Conform prevederilor art.1 alin.1 din OUG155/2001 (r) „Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti au obligaţia de a înfiinţa, în funcţie de necesităţi, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.” aceasta fiind prima condiţie ca această activitate să poată fi desfăşurată conform legii speciale, cea de a doua condiţie fiind cea de delegare a serviciului public legal înfiinţat.

Or, prin HCL 417/2011 Consiliul Local al Municipiului Craiova „aprobă contractul de delegare a gestiunii serviciului de ecarisaj  din municipiul Craiova”  către SC Salubritate Craiova SRL. Hotărârea nu are o fundamentare legală în acest sens, cu atât mai mult cu cât activitatea de ecarisare face obiectul OG47/2005 privind reglementari de neutralizare a deseurilor de origine animala şi nu a OUG155/2001.

În răspunsul primit de la Direcţia Servicii Publice nr.170/15.07.2016 ni se comunică următoarele:

  1. Prin HCL 206/2002 a fost aprobat regulamentul activităţii de ecarisaj;
  2. Prin HCL 417/2011 a fost aprobat contractul de delegare a servoiului de ecarisaj;
  3. Prin HCL 204/2016 s-au aprobat tarifele pentru activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân (textul hotărârii este serviciul de ecarisaj)

În toată această perioadă 2001 – 2016 sumele alocate au fost de 4.696.978,62 mii lei adică aproape 1,1 miliarde de euro !!!!

Dovada absolută că activitatea s-a deasfăşurat şi se desfăşoară ilegal cu sifonarea a 1,1 miliarde de euro o aveţi aici.

Aberaţia (tâmpenia) răspunsului unui angajat de stat care a fost prins aruncând rahatul sub preş este edificatoare.

Conform pct.1 din răspuns nr.31/31.01.2017, obţinută în instanţă de către Asociaţia Viaţa Animalelor Craiova:Consiliul Local al Municipiului Craiova nu are înfiinţat serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân, întrucât modificările legislative ale OUG155/2001, au apărut în anul 2013, iar serviciul de ecarisaj a fost înfiinţat în anul 2002 prin HCL 206/2002”

Păi, domnule director, prevederile art.1 alin.1 ale OUG155/2001 sunt din …2001!!!!.

Toate aceste ilegalităţi s-au comis cu sprijinul reprezentanţilor DSVSA Dolj care, sesizaţi de nenumărate ori, au preferat să îşi protejeze jobul şi prietenul medic veterinar Avram.

Fără comentarii.

În acest caz, instituţiile statului Curtea de Conturi,  ANAF, Parchet trebuie să se sesizeze din oficiu imediat, chiar dacă le vom sesiza şi noi ulterior.

Se impune acţiune în instanţă pentru interzicerea funcţionării (la care, IREC, poate depune acţiune de interventie accesorie în sprijinul infractorilor, dacă doreşte)

Când se vor respecta legile în România şi drepturile noastre ale iubitorilor de animale, conform Constituţiei României?